Studio Laas


Interior Architecture & Design practice working
across Berlin & Warsaw. Founded in 2015 by
Malgorzata Czajkowska and Dagna Badowska.



Scroll down for the Interiors

Mark



Edges of Marble



303 Dywizjonu, Warsaw, Poland 
Marble + Inner Island


75m2 Flat Renovation
2019 (Work in Progress) 

The flat was designed for a young single open to our ideas. The aim was to keep the interior "clean, simple and bright”. Despite the small space we managed to create an unusual layout that makes the apartment not get bored quickly.
One of the ideas was the bedroom accessible from two places so that the flat can be circled. Additionally to enable access to natural light in the corridor the glass panel in the bathroom was applied.
The principal place of the flat is located on the terrace that has been extended and drawn into the flat. That unexpected space features a dining area and greenery-filled pots alongside the sofa.
The apartment has been finished with raw materials, and a concrete floor covering. Linen curtains provide touches of warmth alongside the windows as well as the timber teak finishing which accrues as a dining table and chairs and also full-height hidden sliding doors.





 
 

          

 
















The Blue
Mirrored Room



Dobra, Warsaw, Poland
Long Blue Doors + Rounded Edged Walls





120m2 Flat Renovation
June, 2018


The existing layout of the walls mostly remained unchanged; however, a few changes were proposed, which not only highlighted the advantages of the height of the space but also created additional practical functions.
It is an appealing and youthful apartment that is an expression of the clients and their lifestyle and art practice. Is defined by the black windows trims, concrete window sills and the high blue-stained doors that emphasize the height of the place. Arches and colour accents contribute to the quality of each room. When planning the layout, we played with shapes to create an engaging and flexible space.
The approach exemplifies in combining the two bathrooms by using glass panels that enabled lighting up the small, windowless one. Besides, the large size of the apartment allowed for the creation of a semi-circular wall, which diversifies the interior and also gives a utility role which is the round shower.
The master bedroom is accessible from different places and separated from the walking-in closet with a total height hidden door so that after opening creates sizeable open space.






 



 









The Red Ceiling


Marszałkowska, Warsaw, Poland
Red Ceiling + Steel Window Divider


50m2 Airbnb Conversion
August, 2017 

The studio is located in the building from the early 1960s in the very centre of Warsaw. The place required a significant renovation and adaptation for the needs of renting.
The main goal was to open the space and keep it clear and easy to care for. To the left side of the entrance, there are wooden panels that are concealing the bathroom, all storage, ventilation, and appliances.
Windows located on the east side and mirrored cabinetries optically enlarged the flat despite its small size.
This space is a kind of scenography, and it can be changed to complete an open space by using glass panels that usually separate the bedroom from the rest of the flat.
There is a dressing table designed by Studio Laas and the original preserved chair from the 1960s. An extravagant red ceiling was intended to distinguish the place and attract the attention of searchable portals of extraordinary potential customers.
In case of a larger number of guests, an interesting solution was the sofa which unfolded changes into separate sleeping areas.
The design process as experimentation, the outcome is an apartment that allows the play and multiple configurations, experimentation space and a manifest about the minimum housing.



Airbnb Link:







 



  
  
 
  
   
              

        
 



Magmatic
Kitchen



Nowowiejska, Warsaw, Poland 

Wooden Floor + Hidden Bedroom



30m2 Flat Renovation
June, 2018

Before the flat was redesigned, the 27-square-meter unit was too small to fit both a comfortable bed, living space and sufficient storage.
Besides, the kitchen was relatively big compared to the whole space, and the bathroom lacked practicability – it was even too small to fit a cabinet.
The overarching goal of the redesign was to redistribute the apartment's space so that the focus was on creating practical proportions in the living, sleeping and bathing spaces.
The bedroom and kitchen switched positions, and the entryway and kitchen were combined to create a continuous space.
The slight reduction in the size of the bedroom has provided more ventilation and a more natural source of sunlight overall for the room.
It is accessible with a sliding door from the living room and corridor by the bathroom, where also the wardrobe was mounted in the narrow recess. In this flat, all functions are adjacent but separated.
Appliances such as the washing machine and an electric stove are arranged along the kitchen's wall while the freestanding fridge is next to the sofa which also serves as an extension of the kitchen.